Златно мляко, що е то?

Чудодеен и великолепно вкусен еликсир за по-добро здраве

Обичайно по това време не годината всячески се блъскаме с витамини, за да се предпазим от грипа. Но 2020-та е различна. И трябва да сме здрави постоянно. Днес ще ви представим нашата любима и чудодейна напитка, с която ще сте здрави, свежи и щастливи.

Златно мляко, що е то? Възможно е да сте го мяркали в менюто в някой био магазин или пък в Аюрведа списания за здраве и дълголетие. 

Звучи екзотично, но е супер лесно! Напитката е с изключително мощно противовъзпалително действие – точно каквото ни трябва сега! А консумирано вечер, златното мляко се отразява благоприятно върху храносмилането. 

А каква е тайната? Куркумата! Е, и джинджифилът, разбира се. За него вече всеки знае и няма да се спираме на многото му свойства. Защото куркумата е още по-полезна! Ако сте я ползвали, щете или не – вероятно сте си патили с отровножълтия ѝ цвят, от който идва и “златното” в името. 

Куркума, джинджифил, черен пипер и мляко по избор – това е!

Рецептата:

Обелете и нарежете малко количество корен от куркума и джинджифил, сложете в тенджерка заедно с няколко зърна черен пипер, долейте от любимото си бадемово, овесено или каквото ви душа иска мляко и изчакайте да заври. Конкретното съотношение е изцяло по ваше желание и вкус.  Щом кипне, намалете огъня на минимум и изчакайте 2-3 минути. Това е! 

Внимавайте да не ври прекалено дълго, за да се запазят полезните свойства на джинджифила и куркумата. 

По желание, подсладете с мед или кленов сироп. Чудесна напитка за студените дни. Традиционно в Аюрведа се консумира преди сън, за да успокои стомаха и да подобри храносмилането, особено след по-обилна вечеря. 

Инстантно златно мляко

А за по-бърз и лесен вариант, направете си златно мляко 3 в 1. Да, възможно е! 

-½ ч.л. куркума на прах

-½ ч.л. джинджифил на прах

-малко млян черен пипер

Сложете всичко в топло мляко, разбъркайте добре e voilà! Посладете по желание и напитката е готова. Вкусът не е толкова наситен, колкото е с пресни продукти, но е идеален за тези, които тепърва свикват с вкуса на златното мляко. 

Лесно е, нали? Пробвайте и ще сте очаровани!

Call Now Button